I SAMARBETE MED ANDRA FÖRFATTARE

Slakten på blommorna
Om boken:
” Jag la ner min son på mattan för att byta på honom. Jag lutade min panna mot hans oskyldiga ansikte, mötte hans nyfikna blick och sa:
- Ditt liv blev mycket kort, det finns inte minsta chans att du klarar dig med livet ur detta hål.”
Sorayas son var 53 dagar gammal då han greps tillsammans med sin 32-åriga mor. De klarade sig mot alla odds levande ur fängelset och är idag två av tiotusentals politiska iranska flyktingar i Sverige.
I ”Slakten på blommorna” vittnar Soraya och flera andra om en värld som är okänd för de flesta som levt i fred och frihet. Den handlar om livet i fängelserna i Iran. Boken har blivit möjlig tack vare en studiegrupp på Kris- och Traumacentrum med allmänläkaren och psykiatern Brita Hännestrand. Hon skriver i inledningen:
”Det är en bok om människor som har levt i denna värld, en del i ett tiotal år, skriven av några som kommit ut därifrån och som fortsatt leva. Hur är det över huvud taget möjligt? Hur klarar man att leva i denna värld? Att överleva? Att leva vidare? - Tortyr skriker. Det omöjliggör förhoppningen hos torterarna att kunna hemlighålla sina dåd. Olika uppgifter anger att omkring fyra miljoner människor flytt ifrån Iran.”
Förutom dessa berättelser, innehåller boken också texter av flera framstående iranska författare. Den hör till en alldeles speciell genre – fängelselitteraturen.

Klicka på bilden för mer information ................

 EGEN BOK

"Berätta för andra!"
Detta är författarens skildring om det som hände i fängelserna i Iran.
En utförlig presentation kan du läsa här:

 


 


Questions: Danesh Ardawan danesh@sverige.nu
© 2005 S.Ardavan, All Rights Reserved.